Wandelcoaching

Heb je het gevoel dat je vaak onder (werk)druk staat ? Voel je je vaak gestresst? Twijfel je of je jezelf wel ontwikkelt? Lig je wakker met vragen? Zeg je vaak ja tegen anderen maar nee tegen jezelf? Verlang je naar meer energie, plezier?

Ik zal samen met je onderzoeken tijdens het wandelen hoe je weer stappen vooruit kan gaan maken. Dit doe ik door te luisteren, vragen te stellen, conclusies te trekken maar ook door stiltes te laten vallen, door stil te staan bij het moment en misschien door juist stappen achteruit te doen.

Wandelen in de natuur maakt ons milder, empathischer, daadkrachtiger en gezonder. Wandelen in de natuur dwingt ons tot relativeren, waardoor we positiever naar het leven kunnen kijken. Het geeft rust, ontspanning, concentratie, helderheid, inzicht en soms ook troost. Dit maakt wandelen van grote toegevoegde waarde voor het coachingstraject.


Jongerencoaching

Heb je wel eens het gevoel dat niets wil lukken, dat je nergens bijhoort, dat je ouders je niet snappen, dat je er altijd alleen voor staat, dat je niet weet hoe je met je vrienden of vriendinnen om moet gaan, dat je vastloopt op school, dat je nooit zin hebt om op te staan, alles moeilijk is, dat de problemen zich opstapelen?

Dan kan ik jou misschien helpen!

Door naar je te luisteren, je structuur te geven, je te leren je gedachtes te ordenen, je te leren steviger in je schoenen te staan, je te helpen leren omgaan met sociale contacten, je te leren je problemen minder en kleiner te maken.


Loopbaancoaching

Wat kan ik het best en hoe weet ik dat? Wat wil ik, waar ga en sta ik voor en waarom? Welk soort werk past bij mij en waarom? Hoe bereik ik mijn doel en waarom zo? Wie kan mij helpen mijn doel te bereiken en waarom die mensen?

Houden deze vragen je bezig? Dan kan ik je begeleiden in dit proces!

“laat degene die de wereld in beweging wil zetten eerst zelf in actie komen” (Socrates)

Dat betekent in dit geval: zelf uitvinden wie je bent, wat je wilt, waarom je dit wilt en hoe je dit wilt. Door reflectiegesprekken met elkaar te hebben kan ik je helpen en krijg je meer inzicht in jouw ervaringen, jouw motivatie en jouw kwaliteiten. Hierdoor kun je een betere keus maken voor een sector, leerweg, vervolgopleiding of toekomstige baan.


Docentcoaching

Heb je als docent soms het gevoel dat je de grip op je baan verliest, dat het je teveel wordt, dat je handelingsverlegen bent, dat je door de bomen het bos niet ziet, dat het plezier in lesgeven minder wordt, dan kan ik je helpen door hier samen met jou mee aan de slag te gaan!
Doordat ik te maken heb met de dagelijkse praktijk van het lesgeven, ben ik bewust van de pijnpunten die er kunnen zijn. Ik kan je helpen je verder te professionaliseren of ik kan je juist begeleiden in het focussen op het plezier (terugvinden) in het primaire proces.

Je kunt mij vanuit persoonlijke titel inzetten, maar ook vanuit de werkgever. De bekostiging van de coaching kan dan plaatsvinden vanuit jouw scholingsbudget.

Als extern docentcoach kijk ik fris aan tegen een organisatie en de professionele cultuur, ben ik niet emotioneel betrokken bij de organisatie en hoef ik niemand te beoordelen binnen de organisatie. Door werkafspraken tussen alle betrokkenen, blijft de veiligheid gewaarborgd. We zullen in gesprek gaan over leervragen en onderzoeken hoe we hiermee aan de slag kunnen op een manier die bij de school en bij jou als docent past. Dit kan o.a. bestaan uit lesbezoek, beeldcoaching en /of coachgesprekken.